WAT IS IEMT-THERAPY?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en is een krachtige  interventie, waarbij oogbewegingen helpen bij verwerking. IEMT zet je in om vervelende ervaringen los te laten of te verwerken en om positieve inzichten juist te integreren. Het resultaat van een IEMT-sessie is een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn.

IEMT oftewel Integral Eye Movement Therapy is een vorm van psychotherapie die zich richt op het verwerken van traumatische ervaringen. Bij deze therapie spelen oogbewegingen een belangrijke rol bij het verwerken van emotionele informatie in onze hersenen. Door middel van gerichte oogbewegingen, die vergelijkbaar zijn met die van de REM-slaap, kunnen onverwerkte emoties en trauma's worden verwerkt.

 

Vanuit de gevoelsbeleving ga je met behulp van een aantal vragen terug naar de eerste herinnering van dit gevoel. Het voordeel van IEMT is dat je niet diep hoeft te gaan over de aanleiding van je emoties. Je hele verleden hoeft niet te worden opgehaald. Het gaat er bij IEMT om dat je relevante gebeurtenissen in je gedachten houdt tijdens het volgen  van bewegingspatronen met je ogen.

ZONDER TE PRATEN

GEEN BIJWERKINGEN

KORTDURERENDE INTERVENTIE

LANGDURIGE RESULTATEN


WAAROM IEMT-THERAPY?

Het kost buiten gewoon veel energie om pijnlijke of traumatische herinneringen buiten de deur te houden. Naarmate je ouder wordt, wordt dit steeds moeilijker. Dit kan komen, doordat je de energie niet meer hebt, maar ook dat de tijd zich steeds meer opdringt. Oud zeer dient zich aan.

Als je de verbinding  van je hoofd naar je lichaam blokkeert, dan denk je wel, maar voel je niet. Of je kunt niet bij je gevoel komen. Vroeg of laat moet je onder ogen zien wat er met je is gebeurd. Dit kan o.a. door IEMT-Therapy.

Na een trauma wordt de wereld ervaren door een ander zenuwstelstel. Zo lang je geheimen (dit trauma) bewaart en informatie onderdrukt, leef je in feite op voet van oorlog met jezelf. Het ondermijnt je motivatie om betekenisvolle doelen na te streven en maakt dat je je verveelt en afgesloten voelt. Tegelijkertijd  blijven de stresshormonen door je lichaam gieren, wat resulteert in hoofdpijn, spierpijn, problemen met ontlasting, seksualiteit en irrationeel gedrag. Pas als je hebt vastgesteld wat de bron van deze reacties is, kun je beginnen om je gevoelens te gebruiken als een indicatie van problemen die je dringende aandacht nodig hebben.

Het is essentieel om bij een trauma het gehele organisme te behandelen: lichaam, hersenen en geest.
Dat kan met IEMT-Therapy!


HOE WERKT IEMT?

Vanuit een trigger in het heden werk je met behulp van vragen terug naar de kern van het probleem (imprint). Dit is het moment waarop je hebt geleerd je zo te voelen of te zijn. Door aan deze herinnering te denken en hierop oogbewegingen toe te passen instrueer je het brein om anders te denken en te voelen als het om deze herinnering gaat. Er ontstaat meer afstand, de herinnering wordt vager en de emotionele lading verdwijnt.

De herinnering wordt geneutraliseerd opgeslagen in het geheugen en zal niet langer impact hebben op het heden. Het brein heeft geleerd om op een andere manier te voelen of te zijn.


WANNEER KIES JE VOOR IEMT-THERAPY?

IEMT voor Persoonlijke Groei

Naast de in de afbeelding genoemde vraagstukken, kun je met IEMT ook werken op identiteitsniveau: identiteitsdelen die stil zijn blijven staan in ontwikkeling worden weer in ontwikkeling gebracht. Denk hierbij aan thematieken als ‘Ik ben ver van mezelf verwijderd’ of ‘Ik ben mezelf kwijt'. Daarnaast is het mogelijk om aan het zelfbeeld te werken. Overtuigingen als ‘ik ben niet goed genoeg, ik ben zwak, ik  durf het niet’ zijn vaak gemakkelijk te neutraliseren.

Twijfel je of IEMT iets voor jou is?
Of dat Brainspotting beter past?


HOE VERLOOPT EEN IEMT-SESSIE?

Een IEMT-sessie duurt gemiddeld 60  minuten. We starten met en een intakegesprek. Samen bepalen we de doelen waar je aan wilt werken. Tevens leg ik je uit hoe IEMT werkt. Daarna gaan we eerst met een korte kennismakingssessie aan de slag om te checken of IEMT voor jou werkt. Als dat goed verloopt, starten we met de IEMT-sessie en werken we aan de afgesproken doelen.

Tijdens een IEMT- sessie ga je tegenover me zitten en hoef je niet meer over je thema te praten. Je denkt wel aan een bepaalde herinnering, gevoelsemotie, stressbron of identiteit terwijl je met de ogen de IEMT-stick volgt.  Aan de hand van vragen uit een  testprotocol kan ik checken hoe de verwerking verloopt.

Na afloop van de sessie wordt er samen geëvalueerd en wordt er gekeken of er nog vervolgsessies nodig zijn. Ben je benieuwd naar wat cliënten ervaren na een IEMT-sessie? Lees de reviews onderaan deze pagina.

 


ERVARINGEN VAN ANDEREN MET IEMT

Kim zorgt voor een prettige en laagdrempelige sfeer, hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak. Ik vond het spannend om me kwetsbaar op te stellen, omdat het onderwerp waar ik mee aan de slag ging, me erg raakte en ik er niet goed aan durfde te denken. Kim nam de tijd en rust om me alles uit te leggen en mijn doel(en) te verhelderen.  

Ik heb de sessie als erg bijzonder ervaren. Ik ben van nature een persoon die vertrouwt en handelt op/ vanuit cognitie. Ik begrijp en verklaar graag vanuit cognitie. IEMT heeft me laten kennismaken met een andere laag van voelen. Tijdens de IEMT sessie ervaarde ik dat ik durfde toe te geven aan het gevoel en de emotie, deze overmande me en ik werd erg emotioneel. Kim bleef rustig en stelde vragen waardoor ik steeds meer tot de kern kwam. Ik voelde dat de emotie zakte en ik beschreef het als ‘het stroomt niet meer door mijn lijf’. Hiermee bedoelde ik de pijn, het verdriet, de emotie. Waar ik in het begin mijn maag voelde draaien als ik dacht aan de herinnering, kan ik nu denken aan de herinnering, maar gaat er geen scheut door mijn lijf. 

Ik heb in het verleden al vaker een psycholoog/therapeut bezocht, nooit eerder kwam ik zo dicht bij het gevoel en leverde een sessie me zoveel op.  

Dankjewel Kim!

Anoniem

Bij Kim geweest voor de IEMT. Ongelooflijk hoe snel en effectief deze methode werkt. Kim is een warme, kundige en toegankelijke vrouw. Zeker een aanrader! 

Mandy Jacobs

Ik was bij jou voor IEMT. Het was best zwaar, maar je hebt een rustige en fijne uitstraling. En je benadering helpt enorm. Ik heb ooit eens ergens anders EMDR gehad, maar dit is - voor mij - een veel prettigere methode. 

Anja


PRAKTISCHE INFORMATIE

Benieuwd wat IEMT voor jou kan doen?


 

Kim Stroucken Coaching
Prof. Lambertstraat 37
6419 BN Heerlen, Limburg
+31 6 44376089

 info@kimstroucken-coaching.nl